14-mrt-20 MASTERCLASS FINE ART

MASTERCLASS FINE ART PORTRETFOTOGRAFIE


Studiofotografie met natuurlijk licht en daglichtlampen

BURDAARD (FRIESLAND) 

zaterdag 14 maart 2020

Van idee tot portret

Ik neem je mee in mijn wereld van fine art portretfotografie in de studio. Neem een kijkje in mijn wereld van licht & schaduw, kleur & sfeer. Ontdek of jij mijn passie voor fine art fotografie deelt.

Leer fotograferen, zoals o.a. Rembrandt schilderde en ontdek hoe je daarin je eigen stijl kunt ontdekken.


Ik neem je mee in mijn wereld van creativiteit; hoe wordt een idee uiteindelijk een fine art portret? Waarom is een fine art portret nou zo uniek? Ik vertel je waar ik mijn inspiratie vandaan haal en hoe jij het beste uit je (creatieve) zelf kunt halen. Want wist je, dat iedereen op zijn/haar eigen manier creatief is?

 

Ken en stuur het licht

Ik laat je zien hoe je het natuurlijke licht beheerst om de sfeer te creëren voor een uniek, tijdloos fine art portret.

Je leert hoe je met simpele middelen de mooiste portretten maakt. We maken gebruik van zowel natuurlijk (raam)licht als daglichtlampen.

Als je zelf flitslampen gebruikt, leer je hoe je die in kunt zetten om dezelfde resultaten te bereiken.


De techniek

Ik laat je zien hoe je volledig manueel fotografeert en hoe je de RAW bestanden bewerkt in vooral Photoshop (via Lightroom), zowel in kleur als in zwart/wit.

 

Dagdeel 1  staat volledig in het teken van fotograferen. Van 11.00 - 14.00 uur gaan we 2 fotoshoots doen. We werken met tenminste 2 (kind/tiener)modellen. Ik laat je zien hoe je deze begeleidt, zodat je als fotograaf één wordt met je model. Je krijgt zelf ook voldoende gelegenheid om te fotograferen.

EXTRA BONUS: Je ontvangt super handige tips hoe je zelf als fotograaf het haar en de make up van je model kunt verzorgen.


In dagdeel 2  (van 14.30 - 16.30 uur) gaan we de foto's van die ochtend bekijken en bewerken. Eerst laat ik je wat mogelijkheden van Lightroom zien en daarna toon ik je mijn gehele bewerkingsproces in Photoshop. We gaan het hebben over huidretouching, beeldbewerking, kleurgebruik, het benadrukken van licht en schaduw en hoe we eventueel een andere achtergrond invoegen.

Is dit wat voor jou?

 • Deze inspirerende workshop is voor elke fotograaf, die meer wil weten over fine art fotografie en wil leren om unieke portretten te maken.
 • Je wilt je fotografieniveau naar een hoger plan tillen.
 • Je wilt leren hoe je een idee uitwerkt tot een beeld en hoe je meer uit je creatieve zelf kunt halen.
 • Je bent in het bezit van een camera met verwisselbare (lichtsterke) lenzen. Tijdens de workshop gebruik je het objectief met het grootste diafragma (f/2.8 of groter).
 • Je hebt kennis van de begrippen diafragma, sluitertijd en iso en je weet de instellingen op je camera te vinden. Is dit niet het geval, dan adviseer ik je eerst een workshop Basisfotografie te volgen.
 • 's Middags laat ik je zien hoe mijn bewerkingsproces in zijn werk gaat, je krijgt een kijkje in mijn "keuken". Het is handig om voorkennis te hebben van Photoshop. Begrippen als maskers en lagen zijn je niet geheel onbekend.

DATUM MASTERCLASS:


zaterdag 14 maart 2020

voor andere data: zie startpagina

MASTERCLASS FINE ART

WAT GAAN WE DOEN?


Conceptontwikkeling

Ik leg je uit hoe je een idee vertaalt tot een uiteindelijk beeld.

Wat is fine art fotografie? Modellen zoeken, klanten, kleding, alle stappen van idee tot beeld, creativiteit, inspiratie, licht, alles komt aan bod.


Fotograferen

Bij fine art fotografie is het licht van grote invloed op de sfeer van het portret. Welke lichtbronnen zijn er en hoe gebruik je dat op de juiste manier?

Hoe ga je met de modellen om, zodat je precies dat beeld creëert wat je in je hoofd had. Ik laat je zien waar je op moet letten bij licht, poses, kleding, camera-instellingen, achtergrond en accessoires. Ook kijken we hoe groot de invloed is van make up en haarstyling.


Fotobewerking

Na de lunch gaan we aan de slag met het bewerken van de foto's. Dit gebeurt vooral in Photoshop (via Lightroom). Je ontvangt tools om je foto's te voorzien van de juiste kleuren en contrasten. Ik laat je zien hoe je in de fotobewerking invloed uitoefent op licht en schaduw en hoe je huid retoucheert. Een dag vol met technieken.


Voldoende aandacht voor iedere deelnemer

We werken bewust in een klein groepje. Zo is er voldoende aandacht voor iedere deelnemer en krijgt iedereen de gewenste ruimte voor het maken van foto's en het stellen van vragen. Ik ben eerlijk en heb geen geheimen.

PRAKTISCHE INFORMATIE


Wanneer: zaterdag 14 maart 2020

Tijdstip: 10.00 - 17.00 uur

Waar: Studio Cre@nita te Burdaard (Friesland)

Tarief: € 399,00

Dit bedrag is inclusief 21% BTW, koffie/thee met lekkers en lunch


Er is slechts beperkt plek. Op deze Masterclass zijn de Algemene Voorwaarden Workshops van toepassing. Door je aan te melden, ga je daarmee accoord.

De Masterclass en workshops zijn niet toegankelijk voor fotografen, die zelf workshops/masterclasses verzorgen.

Na het volgen van een workshop/Masterclass bij Cre@nita is het niet toegestaan binnen 2 jaar zelf insgelijke workshops/masterclasses te geven.

Na deze masterclass.....


 • heb jij voldoende tools ontvangen om in je eigen stijl portretten te ontwikkelen
 • heb je geleerd hoe je je eigen creativiteit kunt aanspreken...
 • en hoe je fantasie omzet naar een beeld
 • heb je inspiratie om zelf aan de slag te gaan
 • mag je lid worden van een besloten facebookgroep waar je terecht kunt met vragen

COPYRIGHT © CRE@NITA FOTOGRAFIE


Wil jij ook een eigen website maken? Kijk eens bij One.com voor de vele mogelijkheden en het gemak van de websitebuilder. Heel gebruiksvriendelijk en niet duur.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren