C R E @ N I T A

WELKOM BIJ CRE@NITA FOTOGRAFIE


Hou je net als ik van moderne fine art portretten? Hecht je veel waarde aan stijlvolle, tijdloze en unieke foto's? Blijf dan vooral nog even op deze website hangen.


Mijn naam is Anita van der Werff-van der Kooi en ik werk onder de naam Cre@nita


Anita in het kort: moeder - echtgenote - katten - vrijheid - ondernemer - creatief - wijn - zon - kunst - optimist - zelfbewust - leergierig - bourgondisch - Licor43 - boeken 


Mijn fotografiereis begon jaren geleden. Ik ontdekte de waarde van foto's. Eerst fotografeerde ik met een simpele compactcamera en later met een spiegelreflexcamera. Ik leerde op buitenlocaties te toveren met het licht, leerde het licht kennen en ermee te werken. Ik werd 'vriendjes' met mijn camera. Ik leerde hoe ik van een fotoshoot een feestje kan maken, zodat het elke keer een waardevolle ervaring wordt met prachtige foto's als blijvende herinnering.


Ik ontwikkelde een liefde voor de schilderkunst uit de Renaissance periode, waarvan de Gouden Eeuw een onderdeel was. Schilders als Rembrandt, Caravaggio en Vermeer zijn voor mij een grote inspiratiebron. Ik hou van hun kijk op licht en schaduw, contrast en kleur. Fine art portretten maken, daar bleek mijn passie te liggen en sindsdien ligt mijn focus daar ook op. Ik verzamel daarom ook boeken uit die tijd (vooral over Rembrandt) om de lichttechnieken, die de grote meesters gebruikten, goed te kunnen bestuderen. Via Bol.com kun je prachtige kunstboeken kopen, maar ook bij kringloopwinkels liggen soms parels. 

BoekenBoeken

Mijn doel is het maken van foto's, die als kunst aan de muur gehangen kunnen worden. Tijdloos en uniek, simpel en stijlvol. Ik probeer een emotie te vangen en daarom richt ik mij vooral op de ogen. Ogen vertellen een verhaal en leggen de ziel bloot. Ik word ontzettend blij van het hele proces tijdens het ontstaan van het uiteindelijke portret, vanaf de voorbereiding tot aan de afdruk. Een groot deel van mijn werk bestaat uit het ontwikkelen van de foto's in vooral Photoshop. Hiermee maak ik het portet af zoals ik het voor ogen had.


De fine art portretten worden hoofdzakelijk gemaakt in mijn gezellige studio aan huis te Burdaard (Friesland), maar  er zijn ook mogelijkheden op andere binnen- en buitenlocaties. Ik maak gebruik van simpele middelen, waaronder het aanwezige daglicht. Je ontvangt prachtige kunstafdrukken op speciaal, hoogwaardig fine art papier. Een prachtig kunstwerk aan de muur. Doordat de afdruk op speciaal papier wordt gedrukt, lijkt het wel een schilderij. Het resulteert altijd weer in een "WAUW" reactie.

Bekijk deze website voor een onderdeel van mijn portfolio en neem daarnaast ook een kijkje op instagram en/of facebook. Hierop worden de meest recente foto's geplaatst. Wil je meer weten? Neem dan contact met mij op.


Naast de opdrachten, deel ik mijn passie ook graag met andere fotografen in de vorm van een masterclass.

MASTERCLASS


Ik hecht er veel waarde aan om mijn kennis met andere fotografen te delen. Ik bied daarom trainingen aan in de vorm van een masterclass, zowel in groepsverband als individueel. Ik blijf het bijzonder vinden om te zien hoe de deelnemers na een masterclass groeien in hun niveau. De masterclass wordt gegeven in mijn studio of op een buitenlocatie in de buurt + studio (voor "Toveren met Licht - masterclass fine art op buitenlocatie").

Mocht je je na de masterclass verder willen verdiepen in fotobewerking, dan kun je nog een 1-op-1 cursus Photoshop volgen.

Ik werk bewust veel met individuele deelnemers of met kleine groepjes, zodat er voldoende aandacht is voor individuele vragen. Voor het huidige aanbod kun je een kijkje nemen onder het tabblad  masterclass. Hier kun je je tevens aanmelden. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact met mij op. Heel graag tot ziens!

Waarom een Masterclass volgen bij Cre@nita? Ervaringen van anderen:


  • Anita is enthousiast, eerlijk, geduldig en kundig. Ze weet waar ze het over heeft.
  • Ik heb super veel geleerd tijdens deze Masterclass. Anita laat duidelijk zien hoe je moet kijken naar het licht en hoe je met de modellen om moet gaan. Ze neemt ook alle tijd om er voor te zorgen, dat iedereen de gewenste foto maakt.
  • Ik heb een oude foto bewerkt met de technieken, die ik tijdens deze masterclass heb geleerd. De ouders en het model waren sprakeloos toen ze het resultaat zagen.
  • Geen geheimen, niet tijdens het fotograferen en ook niet tijdens het bewerken in Photoshop. Goeie tips hoe je met simpele middelen de beste foto's maakt. En wat fijn, dat we zo de ruimte kregen om zelf foto's te maken. Ik ben verbaasd over mijn eigen resultaat. Heel erg blij!
  • Een hele complete workshop, waarmee ik nu zelf aan de slag kan. Het kan soms zo simpel zijn, je moet alleen even weten hoe.
  • Naast alle technische weetjes, vertelt Anita ook hoe je je eigen creativiteit kunt aanspreken. En het helpt: ik wist niet, dat ik zo creatief kon zijn.
  • Het enthousiasme is aanstekelijk. Erg inspirerend en leerzaam. Ik sta te stuiteren om zelf aan de slag te gaan.
  • Absoluut het geld waard. Niet alleen een investering in mijn bedrijf, maar vooral ook in mezelf.
  • Wat een leuke workshop! Direct een fantastische foto zo uit mijn camera. Hier kan ik echt wat mee.
  • De stappen in Photoshop (het kijkje in Anita haar 'keuken') was voor mij ook een eyeopener. Veel simpeler, dan dat ik altijd dacht. Ik deed nog niet zo veel met Photoshop (was er een beetje bang voor) , maar dit heeft me wel ge├»nspireerd om me er verder in te verdiepen.

COPYRIGHT ┬ę CRE@NITA FOTOGRAFIE


Wil jij ook een eigen website maken? Kijk eens bij One.com voor de vele mogelijkheden en het gemak van de websitebuilder. Heel gebruiksvriendelijk en niet duur.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren