Fine art portret jongetje
Waarom een Masterclass volgen

Een workshop/masterclass te volgen, ZINVOL of ZINLOOS?


Er wordt vaak getwijfeld of het volgen van een workshop/masterclass zin heeft. Want: het kost geld, je moet ervoor reizen, het kost tijd, enz.

Toch heeft het volgen van een workshop/masterclass zin.


Wat is een workshop/masterclass?


Een workshop is een bijeenkomst waarbij mensen actief deelnemen en gezamenlijk - vaak creatief - werken aan een vooraf gedefinieerd doel. Ondanks de ruimte voor creativiteit is er wel degelijk sprake van een gestructureerd geheel. Een Masterclass wordt geleid door een "master" die vakbekwaam is.


Redenen waarom workshops/masterclasses werken:


 1. Doen
  Mensen leren het beste door te doen. Juist het feit, dat deelnemers in een workshop grotendeels participeren , verhoogt het leereffect significant.

  Tijdens de Masterclass van Cre@nita krijg je voldoende gelegenheid om zelf te fotograferen. Zo leer je direct hoe je zelf de geleerde technieken kunt toepassen.

 2. Creativiteit
  Een masterclass/workshop is bij uitstek de plek om geïnspireerd te raken. Door de master en/of door de andere deelnemers. De veilige omgeving van een workshop kan een uitermate sterke boost geven aan de creativiteit.

  Cre@nita vertelt vanuit eigen ervaring hoe jij je eigen creativiteit op z'n best kunt benutten.

 3. Fun
  Workshops bieden vaak de gelegenheid om anders naar zaken te kijken of mee om te gaan. Je ervaart veel positieven energie en dat leidt tot een hoge "fun-factor". Workshops zijn gewoon leuk om aan deel te nemen.

  Ook tijdens een 1-op-1 masterclass raak je volop geïnspireerd door het enthousiasme en de passie van de master.

 4. Leerzaam
  Tijdens een masterclass leer je van de master. Je eigen niveau zal hierdoor vergroten. Je kunt zelf heel lang door blijven "modderen" met zelfstudies, maar het scheelt enorm veel tijd als de master de kennis met jou deelt. Deze heeft immers al die trajecten al doorlopen en doorgeworsteld. Onderschat deze kennis niet; deze is van hoge waarde. Wil je net zo goed worden als de master, dan zul je van deze master moeten leren.

 5. Het levert op
  Doordat je je eigen prestaties kunt verhogen, lever je betere kwaliteit. Je zult meer publiek trekken en je kunt je prijzen verhogen. Zo heb je binnen de kortste keren de investering in de masterclass/workshop weer terug verdiend :-)

Kortom, ben je toe aan verbetering/verandering/verdieping, dan is het volgen van een workshop/masterclass een uiterst slimme manier. Het is een kado aan jezelf en daarom heel ZINVOL.


BRON: gedeeltelijk van internet

COPYRIGHT © CRE@NITA FOTOGRAFIE


Masterclass fine art portretfotografie - fotografieworkshop Toveren met Licht - Friesland


Wil jij ook een eigen website maken? Kijk eens bij One.com voor de vele mogelijkheden en het gemak van de websitebuilder. Heel gebruiksvriendelijk en niet duur.