C R E @ N I T A
Cre@ita Fine Art Fotografie

WELKOM BIJ CRE@NITA FOTOGRAFIE


Hou je net als ik van moderne fine art portretten? Hecht je veel waarde aan stijlvolle, tijdloze en unieke foto's? Blijf dan vooral nog even op deze website hangen.


Mijn naam is Anita van der Werff.

Mijn fotografiereis begon jaren geleden. Ik ontdekte de waarde van foto's. Eerst fotografeerde ik met een simpele compactcamera en later met een spiegelreflexcamera. Ik leerde op buitenlocaties te toveren met het licht, leerde het licht kennen en ermee te werken. Ik werd 'vriendjes' met mijn camera(s). Ik leerde hoe ik van een fotoshoot een feestje kan maken, zodat het elke keer een waardevolle ervaring wordt met prachtige foto's als blijvende herinnering.


Ik ontwikkelde een liefde voor de schilderkunst uit de Renaissance periode, waarvan de Gouden Eeuw een onderdeel was. Schilders als Rembrandt, Caravaggio en Vermeer zijn voor mij een grote inspiratiebron. Ik hou van hun kijk op licht en schaduw, contrast en kleur.


Mijn doel is het maken van foto's, die als kunst aan de muur gehangen kunnen worden. Tijdloos en uniek, simpel doch stijlvol. Ik probeer een emotie te vangen en daarom richt ik mij vooral op de ogen. Ogen vertellen een verhaal en leggen de ziel bloot. 


De fine art portretten worden gemaakt in mijn gezellige studio (een oude arbeiderswoning uit het begin van de vorige eeuw) te Burdaard (Friesland). Ik maak gebruik van simpele middelen, waaronder het aanwezige daglicht. Je ontvangt prachtige kunstafdrukken op speciaal fine art papier.

Bekijk deze website voor een onderdeel van mijn portfolio en neem daarnaast ook een kijkje op I N S T A G R A M. Hierop worden de meest recente foto's geplaatst.


Je kunt ook bij mij terecht voor een shoot op een buitenlocatie. Ik tover met het licht, weet het te beïnvloeden en maak van elke fotoshoot een feestje. Ik richt mij hierbij vooral op kleine gezelschappen tot een maximum van 4 personen. Voor meer informatie verwijs ik je graag naar de T A R I E V E N.

WORKSHOPS, MASTERCLASS, OPLEIDING


Ik hecht er veel waarde aan om mijn kennis met andere fotografen te delen. Ik bied daarom trainingen aan in de vorm van workshops, masterclasses en een fotografie-opleiding. Ik blijf het bijzonder vinden om te zien hoe de deelnemers na een workshop/opleiding groeien in hun niveau. De workshops kunnen zowel 1-op-1 (individueel) als in groepsverband worden gevolgd. De workshops worden gegeven in mijn studio, op de speciaal daarvoor ingerichte bovenverdieping. Hier is het gezellig en knus, er is plek voor maximaal 4 deelnemers. Ik werk bewust met kleine groepjes, zodat er voldoende aandacht is voor individuele vragen. Voor het huidige aanbod aan workshops kun je een kijkje nemen onder het tabblad  W O R K S H O P S. Hier kun je je tevens aanmelden. Mocht je nog vragen hebben, neem dan C O N T A C T met mij op. Heel graag tot ziens!