BASISFOTOGRAFIE

WORKSHOP BASISFOTOGRAFIE

in "Jip & Janneke taal"

 

 

 

Je hebt een spiegelreflexcamera aangeschaft. Omdat je dacht, dat je dan automatisch mooie foto's zou maken. Maar al die begrippen: diafragma, sluitertijd, iso.... pfff, dat is best nog lastig. Dus staat de camera eigenlijk vanaf het eerste moment op dat groene blokje, de automatische stand. Of erger nog: hij staat te verstoffen in de kast......

 

Wil je meer weten over diafragma, iso en sluitertijd en hoe je deze kunt toepassen op je camera? Wil je leren hoe je betere foto's kunt maken? Wil je snappen hoe je bijvoorbeeld een mooie scherptediepte creëert in je foto's (wazige achtergrond of juist niet)? Wil je geïnspireerd worden om te fotograferen? Meld je dan nu aan voor de workshop Basisfotografie.

 

Voor wie: beginnende fotografen

Aantal cursisten: minimaal 3, maximaal 6

Meenemen: Camera (spiegelreflex-, systeem- of compactcamera met instelmogelijkheden), pen & papier (of tablet/I-pad) en handleiding van je camera

 

Waar gaat deze workshop o.a. over:

 • Wat is diafragma, sluitertijd, iso, witbalans?
 • Welke camerastanden zijn er en welke gebruik je in welke situatie?
 • Hoe voorkom ik onscherpe foto's?
 • Hoe heb ik invloed op de kleuren in de foto?
 • Hoe maak ik een goede compositie?
 • Hoe maak ik "het perfecte plaatje"?

 

We gaan eerst aan de slag met de basisbegrippen. In begrijpelijke taal leg ik je uit wat deze begrippen betekenen en hoe je dit op de camera in kunt stellen. Niet al te technisch, in zogenaamde "Jip & Janneke taal".

Vervolgens gaan we kijken hoe we de camera in verschillende situaties in moeten stellen. We hebben het o.a. over licht, beweging en scherptediepte.

 

Na de lunch gaat het over creativiteit: hoe maak je bijvoorbeeld een goede compositie? Begrippen als gulden snede, standpunt en perspectief komen voorbij. Hoe maak je een foto sprekend?

Daarna gaan we in de praktijk aan de slag (buiten) en gaan we het geleerde toepassen.

 

Na de workshop mag je lid worden van een facebookgroep, waarin we elkaar kunnen stimuleren en inspireren. Hierin mag je vragen kwijt en mag je de door jou gemaakte foto's plaatsen.

 

Dus hup, de camera van de automatische stand af en aan de slag! Anderen zijn erg enthousiast over de workshop en ik zie al de mooiste foto's voorbij komen. Enkelen zijn zelfs al doorgestroomd naar de workshop Toveren met Licht. De workshop wordt door deelnemers omschreven als "inspirerend, duidelijk, verhelderend, leerzaam én erg gezellig!"

 

Reacties van deelnemers:

 • "Ik was de inspiratie voor het fotograferen even helemaal kwijt. Maar na het volgen van deze workshop heb ik het weer helemaal gevonden. Doordat ik nu veel beter begrijp wat ik aan het doen ben, heb ik volop ideeën en ben ik weer enthousiast geworden"
 • "Al jaaaren een dure spiegelreflexcamera in huis en zo nu en dan maak ik een foto op de automatische stand. Al heel veel geprobeerd en al van alles op internet opgezocht, maar er nog nooit iets van begrepen. Ik snap nu wat ik aan het doen ben, dank je wel!"
 • "Ik heb al 3 keer eerder een cursus gevolgd bij anderen, maar uiteindelijk bakte ik er nog steeds niks van. De uitleg van Anita is lekker simpel (echt in Jip & Janneke taal) en eindelijk is het kwartje gevallen. Leuk ook, dat we 's middags gelijk van alles in de praktijk konden uitproberen"
 • "Ik wilde al heel lang fotograferen, het leek me zo fantastisch om te doen. Ik heb een camera gekocht en heb de cursus bij Anita gevolgd. Ik werd zo door haar geïnspireerd en het was zo duidelijk zoals zij het uitlegde, dat ik onlangs ook de workshop Toveren met Licht heb gevolgd en nu al verschillende fotografie-opdrachten heb mogen doen. Lifechanging in mijn geval"
 • "Hele gezellige en leerzame dag gehad"

 

Kosten voor deze workshop: € 85,00 inclusief koffie/thee en lunch en een hoop inspirerende gezelligheid

 

Wanneer:

 

2019

 • vrijdag 25 januari 2019 van 10.00 - 15.00 uur -> SPECIAAL GERICHT OP KINDERFOTOGRAFIE -> nog 2 plekjes beschikbaar
 • zaterdag 9 maart 2019 van 10.00 - 15.00 uur -> nog 3 plekjes beschikbaar
 • vrijdag 24 mei 2019 van 10.00 - 15.00 uur -> LET OP: laatste datum voor 2019

 

Waar: Burdaard, Friesland

 

Op deze workshop zijn de Algemene Voorwaarden Workshops van toepassing.

 

Cre@nita is te vinden op FACEBOOK & INSTAGRAM

 

 

Cre@nita fotografie - Mounewei 14 - 9111 HB BURDAARD - info@cre-anita.nl

KVK Leeuwarden: 62827774 - BTW nummer: 109955626B01

 

Copyright © Cre@nita fotografie