MASTERCLASS FINE ART 13 november 2019

1-DAAGSE MASTERCLASS FINE ART PORTRETFOTOGRAFIE

- FOTOGRAFEREN ZOALS DE GROTE MEESTERS SCHILDERDEN -

BINNENFOTOGRAFIE MET NATUURLIJK LICHT EN DAGLICHTLAMPEN

BURDAARD (FRIESLAND) - WOENSDAG 13 NOVEMBER 2019

BEHEERS HET LICHT - NATUURLIJK LICHT EN DAGLICHTLAMPEN - FOTOBEWERKING

Neem een kijkje in mijn wereld van licht & schaduw, kleur & sfeer. Ik neem je mee in mijn wereld van fine art portretfotografie in de studio.

Leer fotograferen, zoals Rembrandt schilderde.

 

Ik laat je zien hoe je het licht beheerst om de sfeer te creëren voor een klassiek, tijdloos fine art portret.

Je leert hoe je met simpele middelen de mooiste portretten maakt. Ken het licht en leer het te sturen. We maken gebruik van zowel natuurlijk (raam)licht als daglichtlampen. 


Ik neem je mee in mijn wereld van creativiteit. Hoe gaat het hele proces vanaf het idee tot aan de afdruk in zijn werk? Ik vertel je hoe je het beste uit je (creatieve) zelf kunt halen en hoe je dit vertaalt naar een portret.

 

Ik laat je zien hoe je volledig manueel fotografeert en hoe je de RAW bestanden bewerkt in Lightroom en Photoshop, zowel in kleur als in zwart/wit.

 

We werken deze dag met 2 (kind/tiener)modellen. Ik laat je zien hoe je deze begeleidt, zodat je als fotograaf één wordt met je model.

EXTRA BONUS: Je ontvangt super handige tips hoe je zelf als fotograaf het haar en de make up van je model kunt verzorgen.

 

Voor wie:

  • Deze inspirerende workshop is voor elke fotograaf, die wil leren om unieke, pakkende fine art portretten te maken.
  • Je bent in het bezit van een camera met verwisselbare (lichtsterke) lenzen. Tijdens de workshop gebruik je het objectief met het grootste diafragma (f/2.8 of groter).
  • Je hebt kennis van de begrippen diafragma, sluitertijd en iso en je weet de instellingen op je camera te vinden. Is dit niet het geval, dan adviseer ik je eerst een workshop Basisfotografie te volgen.
  • Ik laat je zien hoe mijn volledige bewerkingsproces in zijn werk gaat, je krijgt een kijkje in mijn "keuken". Als je de basis van Lightroom en Photoshop kent, kun je je eigen laptop meenemen en gelijk meedoen. Heb je nog geen kaas gegeten van Photoshop dan adviseer ik je om mee te doen aan de 2-daagse Masterclass. Hier is een hele dag gereserveerd voor het bewerkingsproces in Photoshop.

 

Dagindeling woensdag 13 november 2019:

10.00: start

10.00 - 11.00: introductie en presentatie

11.00 - 14.00: fotosessie met 2 modellen waarbij we gebruik maken van zowel natuurlijk licht als daglichtlampen

14.00 - 15.00: lunch (inbegrepen)

15.00 - 17.00: uitleg over het bewerkingsproces d.m.v. de foto's van de fotoshoots in zowel kleur als in zwart/wit

17.00 - 17.30: vragenhalfuurtje

 

Het tarief is € 329,00 inclusief 21% BTW, koffie/thee (met lekkers) en lunch.

 

Wist je dat:

  • Heb je een KvK nummer of ga je je binnenkort laten inschrijven, dan is de BTW aftrekbaar en kun je de kosten opgeven als opleidingskosten.
  • Er wordt bewust gewerkt met een kleine groep. Zo is er voldoende gelegenheid voor individuele vragen.
  • Op deze Masterclass zijn de Algemene Voorwaarden Workshops van toepassing. Door je aan te melden, ga je daarmee accoord.
  • Na de workshop voeg ik je toe aan een speciale facebookgroep waar je ervaringen en foto’s kunt delen. Ook kun je daar terecht met vragen.