MASTERCLASS FINE ART 14 & 15 december 2019

2-DAAGSE MASTERCLASS FINE ART PORTRETFOTOGRAFIE

- FOTOGRAFEREN ZOALS DE GROTE MEESTERS SCHILDERDEN -

STUDIOFOTOGRAFIE MET NATUURLIJK LICHT EN DAGLICHTLAMPEN

14 & 15 december 2019 - BURDAARD (FRIESLAND) 

Van idee tot portret

Ik neem je 2 dagen lang mee in mijn wereld van fine art portretfotografie in de studio. Neem een kijkje in mijn wereld van licht & schaduw, kleur & sfeer. Ontdek of jij mijn passie voor fine art fotografie deelt.

Leer fotograferen, zoals Rembrandt schilderde en ontdek hoe je daarin je eigen stijl kunt ontdekken.


Ik neem je mee in mijn wereld van creativiteit; hoe wordt een idee uiteindelijk een fine art portret? Ik vertel je waar ik mijn inspiratie vandaan haal en hoe jij het beste uit je (creatieve) zelf kunt halen. Want wist je, dat iedereen op zijn/haar eigen manier creatief is?

 

Ken en stuur het licht

Ik laat je zien hoe je het natuurlijke licht beheerst om de sfeer te creëren voor een uniek, tijdloos fine art portret.

Je leert hoe je met simpele middelen de mooiste portretten maakt. We maken gebruik van zowel natuurlijk (raam)licht als daglichtlampen.

Als je zelf flitslampen gebruikt, leer je hoe je die in kunt zetten om dezelfde resultaten te bereiken.


De techniek

Ik laat je zien hoe je volledig manueel fotografeert en hoe je de RAW bestanden bewerkt in zowel Lightroom als Photoshop, zowel in kleur als in zwart/wit.

 

Dag 1 staat volledig in het teken van fotograferen. We werken met tenminste 2 (kind/tiener)modellen. Ik laat je zien hoe je deze begeleidt, zodat je als fotograaf één wordt met je model.

EXTRA BONUS: Je ontvangt super handige tips hoe je zelf als fotograaf het haar en de make up van je model kunt verzorgen.


Op dag 2 gaan we de foto's van de eerste dag bekijken en bewerken. Eerst laat ik je alle mogelijkheden van Lightroom zien en daarna toon ik je mijn bewerkingsproces in Photoshop. We gaan het hebben over huidretouching, beeldbewerking, kleurgebruik en het benadrukken van licht en schaduw.

Is dit wat voor jou?

 • Deze inspirerende workshop is voor elke fotograaf, die meer wil weten over fine art fotografie en wil leren om unieke portretten te maken.
 • Je wilt je fotografieniveau naar een hoger plan tillen.
 • Je wilt leren hoe je een idee uitwerkt tot een beeld.
 • Je bent in het bezit van een camera met verwisselbare (lichtsterke) lenzen. Tijdens de workshop gebruik je het objectief met het grootste diafragma (f/2.8 of groter).
 • Je hebt kennis van de begrippen diafragma, sluitertijd en iso en je weet de instellingen op je camera te vinden. Is dit niet het geval, dan adviseer ik je eerst een workshop Basisfotografie te volgen.
 • Tijdens dag 2 laat ik je zien hoe mijn bewerkingsproces in zijn werk gaat, je krijgt een kijkje in mijn "keuken". Indien je de programma's Lightroom en Photoshop op je laptop hebt, kun je deze meenemen en gelijk meedoen.

DATA EERSTVOLGENDE MASTERCLASSWEEKEND:


14 & 15 DECEMBER 2019

MASTERCLASSWEEKEND FINE ART

WAT GAAN WE DOEN?


Conceptontwikkeling

Ik leg je uit hoe je een idee vertaalt tot een uiteindelijk beeld.

Wat is fine art fotografie? Modellen zoeken, klanten, kleding, alle stappen van idee tot beeld, creativiteit, inspiratie, licht, alles komt aan bod.


Fotograferen

Bij fine art fotografie is het licht van grote invloed op de sfeer van het portret. Welke lichtbronnen zijn er en hoe gebruik je dat op de juiste manier?

Hoe ga je met de modellen om, zodat je precies dat beeld creëert wat je in je hoofd had. Ik laat je zien waar je op moet letten bij licht, poses, kleding, camera-instellingen, achtergrond en accessoires. Ook kijken we hoe groot de invloed is van make up en haarstyling.


Fotobewerking

Op dag 2 gaan we aan de slag met het bewerken van de foto's. Zowel de liefhebber van Lightroom als van Photoshop krijgt voldoende aandacht. Je ontvangt tools om je foto's te voorzien van de juiste kleuren en contrasten. Ik laat je zien hoe je in de fotobewerking invloed uitoefent op licht en schaduw en hoe je huid retoucheert. Een dag vol met technieken.


Voldoende aandacht voor iedere deelnemer

We werken bewust in een klein groepje. Zo is er voldoende aandacht voor iedere deelnemer en krijgt iedereen de gewenste ruimte voor het maken van foto's en het stellen van vragen. Ik ben eerlijk en heb geen geheimen.

PRAKTISCHE INFORMATIE


Wanneer: zaterdag 14 en zondag 15 december 2019

Tijdstip: 10.00 - 16.00 uur

Waar: Studio Cre@nita te Burdaard (Friesland)

Tarief: € 675,00

Dit bedrag is inclusief BTW, koffie/thee met lekkers en lunch op beide dagen


Er is slechts beperkt plek. Op deze Masterclass zijn de Algemene Voorwaarden Workshops van toepassing. Door je aan te melden, ga je daarmee accoord.

Na deze masterclass.....


 • heb jij voldoende tools ontvangen om in je eigen stijl portretten te ontwikkelen
 • heb je geleerd hoe je je eigen creativiteit kunt aanspreken...
 • en hoe je fantasie omzet naar een beeld
 • heb je inspiratie om zelf aan de slag te gaan
 • mag je lid worden van een besloten facebookgroep waar je terecht kunt met vragen