MASTERCLASS FINE ART 9 oktober 2019

MASTERCLASS FINE ART PORTRETFOTOGRAFIE

- FOTOGRAFEREN ZOALS DE GROTE MEESTERS SCHILDERDEN -

BINNENFOTOGRAFIE MET NATUURLIJK LICHT EN DAGLICHTLAMPEN

BURDAARD (FRIESLAND) - WOENSDAG 9 OKTOBER 2019

-> Je kunt je hier helaas niet meer voor aanmelden

BEHEERS HET LICHT - NATUURLIJK LICHT EN DAGLICHTLAMPEN - FOTOBEWERKING

 

Neem een kijkje in mijn wereld van licht & schaduw, kleur & sfeer. Ik neem je mee in mijn wereld van fine art portretfotografie in de studio.

Leer fotograferen, zoals Rembrandt schilderde.

 

Ik laat je zien hoe je het licht beheerst om de sfeer te creëren voor een klassiek, tijdloos fine art portret.

Je leert hoe je met simpele middelen de mooiste portretten maakt. Ken het licht en leer het te sturen. We maken gebruik van zowel natuurlijk (raam)licht als daglichtlampen.


Ik neem je mee in mijn wereld van creativiteit; ook weer met weinig middelen een origineel portret kunnen maken. Ik vertel je hoe je het beste uit je (creatieve) zelf kunt halen.

 

Ik laat je zien hoe je volledig manueel fotografeert en hoe je de RAW bestanden bewerkt in Lightroom, maar vooral Photoshop, zowel in kleur als in zwart/wit. 

 

We werken deze dag met 2 (kind/tiener)modellen. Ik laat je zien hoe je deze begeleidt, zodat je als fotograaf één wordt met je model.

EXTRA BONUS: Je ontvangt super handige tips hoe je zelf als fotograaf het haar en de make up van je model kunt verzorgen.

 

Voor wie:

  • Deze inspirerende workshop is voor elke fotograaf, die wil leren om unieke, pakkende fine art portretten te maken.
  • Je bent in het bezit van een camera met verwisselbare (lichtsterke) lenzen. Tijdens de workshop gebruik je het objectief met het grootste diafragma (f/2.8 of groter).
  • Je hebt kennis van de begrippen diafragma, sluitertijd en iso en je weet de instellingen op je camera te vinden. Is dit niet het geval, dan adviseer ik je eerst een workshop Basisfotografie te volgen.
  • Er wordt tijdens deze dag geen cursus Lightroom/Photoshop gegeven. Ik laat je zien hoe mijn bewerkingsproces in zijn werk gaat. Als je de basis van deze programma's kent, kun je je eigen laptop meenemen en meedoen. In een ander geval kun je of eerst een basiscursus LR/PS volgen of je kijkt mee en maakt aantekeningen.

 

Dagindeling woensdag 9 oktober 2019:

10.00: start

10.00 - 11.00: introductie en presentatie

11.00 - 14.00: fotosessie met 2 (kind)modellen waarbij we gebruik maken van zowel natuurlijk licht als daglichtlampen

14.00 - 15.00: lunch (inbegrepen)

15.00 - 17.00: uitleg over het bewerkingsproces d.m.v. de foto's van de fotoshoot in zowel kleur als in zwart/wit

17.00 - 17.30: vragenhalfuurtje

 

Het tarief is € 329,00 inclusief 21% BTW, koffie/thee (met lekkers) en lunch.

 

Wist je dat:

  • Heb je een KvK nummer of ga je je binnenkort laten inschrijven, dan is de BTW aftrekbaar en kun je de kosten opgeven als opleidingskosten.
  • Er wordt bewust gewerkt met een kleine groep van maximaal 4 deelnemers. Zo is er voldoende gelegenheid voor individuele vragen.
  • Na de workshop voeg ik je toe aan een speciale facebookgroep waar je ervaringen en foto’s kunt delen. Ook kun je daar terecht met vragen.