Opleiding Portretfotograaf Natuurlijk Licht

 

Opleiding

'Portretfotograaf Natuurlijk Licht'

 

 

"Photography is about photographers.

A camera doesn't make a great picture

anymore than a typewriter makes a great novel"

- Peter Adams -

 

 

Vier maanden intensief bezig zijn met je grote passie “fotografie” en je laten opleiden tot een Natuurlijk Licht (portret)fotograaf.

Je hebt het fotograferen ontdekt en bent bekend met de belichtingsdriehoek (diafragma, sluitertijd, iso). Maar je loopt een beetje vast en bent wel toe aan een hoger niveau en nieuwe inspiratie.

Je vraagt je af

 • hoe je betere foto's maakt (scherper, mooier van kleur en compositie) in elke lichtsituatie, ook de lastige
 • hoe je zelfverzekerd een fotoshoot in gaat
 • hoe je een fotoshoot ontspannen laat verlopen, zowel voor jou als voor de klant/modellen
 • hoe je als fotograaf je geld verdient, wat er allemaal bij komt kijken
 • wat wel of niet bij jou past
 • hoe je een betere en snellere workflow bereikt
 • enz?

 

Dan is de opleiding 'Portretfotograaf Natuurlijk Licht' voor jou!

 

De opleiding behandelt

 • de gehele workshop Toveren met Licht (techniek - maar dan gaan we er veel dieper op in en krijg je gerichte oefeningen om mee aan de slag te gaan)
 • fotobewerking
 • bedrijfsvoering/ (online) marketing
 • en alles over het inhoudelijke van een fotoshoot (portretfotografie - van solo tot groepen, en alles er tussen in). Hoe maak je van je fotoshoot een feestje?

 

In slechts 4 maanden leer je alles over (manueel) fotograferen met natuurlijk licht (zowel buiten als binnen).

Je leert alles over licht, hoe er naar te kijken en er mee te werken in alle omstandigheden, ook de “lastige”.

 

Verder ontdek je welke stijl bij je past, hoe je dat vertaalt in het fotograferen en het bewerken in Adobe Lightroom en Photoshop (zonder presets). Je leert fotograferen met een duidelijke visie. Bovendien kom je erachter wat jou als fotograaf uniek maakt. Dit proces onderga je vooral tussen de lesdagen door, waarin je gerichte opdrachten uitvoert.

 

Je krijgt een betere workflow en wordt een stuk zelfverzekerder!

 

Wat je gaat leren tijdens deze opleiding:

 

 • het beheersen van natuurlijk licht in alle omstandigheden, zowel binnen als buiten. Je leert hoe je een goede compositie maakt, hoe je foto’s maakt met de juiste kleuren, hoe je een goeie zwart-wit foto maakt, fotograferen met hoge iso (zonder ruis), fina art fotografie en nog veel meer
 • het beheersen van je camera. Je wordt vriendjes met je camera en weet blindelings de camera te bedienen
 • fotograferen met een visie. Het ontdekken van jouw eigen stijl, jouw ontwikkeling als fotograaf. Wat maakt jou als fotograaf zo uniek?
 • het bewerken van de foto’s in Lightroom en een gedeelte Photoshop conform jouw eigen stijl, zonder presets en actions
 • time management: Hoe combineer je fotografie met een (part time) baan, je gezin of andere werkzaamheden? Hoe zeg je “nee” tegen opdrachten en zorg je, dat je alleen fotografeert wat je leuk vindt en wat bij jou past?
 • bedrijfsvoering en marketing: Welk tarief moet je aan de klant doorberekenen? Online marketing - Social media ja of nee? Hoe zet je je bedrijf goed op de kaart? Heb ik een website nodig en hoe dan? Verder gaan we het hebben over de juiste focus!
 • de inhoud van een fotoshoot: Hoe ga je om met modellen? Wat zijn juiste poses? Hoe krijg je mensen (zowel volwassen als kinderen) op de foto zoals ze zijn en laat je plezier en liefde van de foto’s afspatten? Van solo tot groepen en alles er tussen in wordt behandeld
 • het opbouwen van een bij jou passend portfolio
 • je leert welke objectieven er zijn, wat het verschil in resultaat is en welke het beste bij jou past/passen

 

 

"One doesn't stop seeing. One doesn't stop framing. It doesn't turn off and turn on.

It's on all the time"

- Annie Leibovitz -

 

Wat biedt deze fotografie-opleiding:

 

 • 4 lesdagen verspreid over 4 maanden. In klein groepsverband (maximaal 6 cursisten), zodat er voldoende ruimte is voor individuele begeleiding en vragen. De opleiding vindt plaats in Burdaard (Friesland)
 • naast de theorie gaan we heel veel fotograferen
 • het is intensief, maar enorm inspirerend
 • je ontvangt tijdens de opleiding elke maand creatieve en uitdagende opdrachten, waar jij jouw eigen stijl en visie in kwijt kunt
 • naast de opleidingsdagen hebben we contact via een messengergroep, zodat je tussentijdse vragen of stuikelpunten kunt bespreken. Ook na de opleiding kun je hier terecht als je tegen dingen aanloopt
 • na iedere opdracht geven we feedback op elkaars foto’s
 • je krijgt toegang tot een speciale besloten facebookgroep, waarin je terecht kunt met al je vragen en waar je de gemaakte foto’s kunt plaatsen
 • op de laatste lesdag presenteren we de foto's en ontvang je een certificaat

 

Wat heb je nodig:

 

 • een behoorlijke dosis enthousiasme
 • een camera met verwisselbare lenzen
 • een lichtsterke lens (minimaal f/2.8)
 • een laptop met daarop in ieder geval Adobe Lightroom en daarnaast eventueel Photoshop. Je kunt eventueel de gratis proefversie eerst downloaden (7 dagen geldig)
 • kennis van de belichtingsdriehoek (diafragma, sluitertijd, iso). Mocht je hier nog niet voldoende van weten, dan adviseer ik je eerst een workshop Basisfotografie in Jip & Janneke taal te volgen
 • je krijgt tussen de lesdagen door een aantal opdrachten, dus zorg dat je daar tijd voor vrij kunt maken

 

Data voor deze opleiding voor 2018:

 

groep voorjaar 2019: 8 februari, 8 maart, 5 april en 10 mei (allemaal op vrijdag) -> nog beperkt beschikbaar

 

 

-> NB: Komen deze dagen jou niet uit en wil je tóch heel graag de opleiding volgen? Dan is er de mogelijkheid om de opleiding 1-op-1 te volgen. Via de mail kun je informeren naar de mogelijkheden en het tarief.

 

 

"Photography is painting with light"

 

Twijfel je nog? Hier zijn een aantal recensies van vorige deelnemers:

 

"Bedankt Anita voor de leuke lesdagen! Voordat ik met deze opleiding begon, zat ik een beetje vast in de fotografie wereld; klanten werven, prijzen bepalen, hoe breng ik mijn eigen ideeën in de praktijk, wat wil ik nou eigenlijk wel en niet fotograferen? Het is een proces waar je door heen gaat. Dicht bij jezelf durven te staan. Uiteindelijk heb ik nu na de opleiding een duidelijke visie en weet ik waar ik me op kan focussen. Dank voor al deze leuke lesdagen en mooie opdrachten! Het was een feestje!

Nicole"

_______________

"Voordat ik aan deze opleiding begon, was ik vooral hobbymatig bezig met (natuur-)fotografie. Om te ontdekken of ik eventueel van mijn hobby mijn werk zou kunnen en willen maken begon ik 4 maanden geleden aan deze opleiding. De 4 zaterdagen in Burdaard waren enorm intensief en erg doelgericht.

Anita deelde haar passie voor fotografie door persoonlijke aandacht en duidelijke handvatten voor alle facetten van de portretfotografie (van toveren met licht, van je fotoshoot een feestje maken, fotobewerking en bedrijfsvoering). Alles wat er bij komt kijken werd behandeld, duidelijk en eerlijke informatie! Anita, enorm bedankt voor de leerzame periode, waar je ons duidelijk een duwtje hebt gegeven in een richting die we uiteindelijk zelf kiezen en bepalen, een focus voor de toekomst!

Ina"

________________

"Ik heb de opleiding meegemaakt als stagiaire van Cre@nita. Deze 4 dagen hebben me veel gebracht en waren erg leuk! Ik heb er veel van geleerd! Bijvoorbeeld over de bedrijfsvoering, maar ook over wat je doel of visie is. We hebben veel dingen gefotografeerd. Dit was erg fijn, want op deze manier kon je de geleerde dingen toepassen of je groei laten zien. Ik heb ook veel geleerd over licht technieken en manieren om van een shoot een feestje te maken. Letterlijk en figuurlijk. Nu ik dit geleerd heb en kan toepassen tijdens een shoot heb ik niet alleen meer plezier tijdens de shoot maar het resultaat is er ook naar!

Nynke"

 

Wat is de investering:

 

De gehele opleiding kost € 999,00 (exclusief BTW, inclusief BTW is dit € 1.208,79). Afhankelijk van je aanmeldingsdatum kan er in termijnen worden betaald (als je je aanmeldt vóór 9 december 2018 dan mag je in 3 termijnen betalen, voor 9 januari in 2 termijnen en daarna dient het gehele bedrag ineens betaald te worden)

 

Heb je een KvK nummer of ga je je binnenkort laten inschrijven, dan is de BTW aftrekbaar en kun je de kosten opgeven als opleidingskosten.

 

BEN JE ENTHOUSIAST? BEN JE ER AAN TOE OM JEZELF TE ONTWIKKELEN, GEÏNSPIREERD TE RAKEN EN JE FOTOGRAFIENIVEAU TE VERHOGEN? MELD JE DAN AAN VIA DE ONDERSTAANDE AANMELDKNOP.

 

Op deze workshop zijn de Algemene Voorwaarden Workshops van toepassing.

 

Cre@nita is te vinden op FACEBOOK & INSTAGRAM

 

 

Cre@nita fotografie - Mounewei 14 - 9111 HB BURDAARD - info@cre-anita.nl

KVK Leeuwarden: 62827774 - BTW nummer: 109955626B01

 

Copyright © Cre@nita fotografie