TOVEREN MET LICHT

 

TOVEREN MET LICHT

FOTOGRAFIE WORKSHOP

 

 

"Light makes photography. Embrace light. Admire it. Love it.

But above all, know light. Know it for all you are worth, and you will know the key to photography"

- George Eastman -

 

 

Een inspirerende en super leerzame eendaagse fotografieworkshop over LICHT!

Soms heel veel, soms heel weinig. Soms fel, hard licht, soms mooi zacht. Maar hoe ga je daar mee om? Hoe zorg je ervoor, dat je overal en altijd een perfecte (goed belichte, scherpe, artistieke) foto kunt maken?

 

Hoe ga je creatief om met al dat verschillende, natuurlijke licht? Bewolking, fel zonlicht, zonsondergang, maar ook het licht in huis (voor bijvoorbeeld fine art, newborn- of bedrijfsfotografie). Hoe stuur je het, hoe vang je het, wat doet licht? Hoe laat je je onderwerp er uit springen? Hoe maak je van die mooie dromerige foto’s zonder dat er Photoshop aan te pas komt? En hoe zorg je ervoor, dat je altijd de juiste kleuren in je foto krijgt en dat je van je foto's ware kunstwerken maakt?

 

Tijdens de workshop leer je met het licht te ‘toveren’ en hoe je dat licht volledig manueel kunt berekenen en instellen. Ik laat je zien hoe je op ieder moment van de dag een creatieve foto kunt maken door te spelen met licht. We maken gebruik van het aanwezige licht, zonder flitsers of softboxen. We zorgen, dat de foto die we willen ook gelijk zo uit de camera komt, zonder (veel) nabewerking. Je ontdekt, dat waar je ook bent, je een unieke (portret)foto kunt maken met een WAUW-factor: scherp, goed belicht, creatief en met de juiste kleuren. De techniek is van toepassing op alle vormen van fotografie: portret-, natuur-, macro-, straatfotografie, enz.

 

"Wherever there is light, one can photograph"

- Alfred Stieglitz -

 

We gaan het ook hebben over welke objectieven handig zijn. Ik ga je leren niet bang te zijn voor hoge ISO. Je leert hoe je in elke omstandigheid een scherpe foto maakt (zonder statief).

 

Uiteraard gaan we met een model aan de slag om de geleerde technieken te oefenen. Want hoe stuur je een persoon voor de camera aan? Waar let je op bij portretfotografie, wanneer profiteer je op z'n best van het aanwezige licht en hoe kies je een locatie?

 

Voor wie:

 • Voor iedere gepassioneerde fotograaf, die op zoek is naar inspiratie en verbetering. Of je nou amateur of professioneel bent, dat maakt niks uit.
 • Je bent in het bezit van een camera met verwisselbare lenzen. Tijdens de workshop gebruik je het objectief met het grootste diafragma (f/2.8 of groter).
 • Je hebt kennis van de begrippen diafragma, sluitertijd en ISO.

 

"The raw materials of photography are light and time and memory"

 

Reacties van vorige deelnemers:

 • "Wat heb ik een fantastische workshop gevolgd bij Cre@nita fotografie. Zoveel geleerd, en het enthousiasme waarmee Anita de dingen uitlegt werkt inspirerend. Wat ben ik blij en heb zo'n zin om weer de camera te pakken om het geleerde toe te passen"
 • "Een echte aanrader, zoveel geleerd"
 • "Het is nu een jaar geleden, dat ik de workshop heb gevolgd. Ik ben je nog steeds zó dankbaar voor alles wat ik heb geleerd!"
 • "Nog steeds zo blij met deze workshop"
 • "Inspirerend, motiverend, super leerzaam én gezellig"
 • "Ik had dit veel eerder moeten doen. Je hebt me opnieuw geïnspireerd en jeeej, wat heb ik een hoop geleerd"
 • "Het was voor mij écht een eye-opener! Een leerzame en gezellige dag"
 • "Een super leuke en leerzame cursus gehad. Wat kunnen we veel van je leren, Anita"

 

Waar: Burdaard, Friesland

Wanneer:

 

2019

 • zaterdag 9 februari 2019 van 10.00 - 16.00 uur -> nog 3 plekjes beschikbaar
 • woensdag 3 april 2019 van 10.00 - 16.00 uur -> nog 5 plekjes beschikbaar
 • vrijdag 21 juni 2019 van 10.00 - 16.00 uur -> nog 5 plekjes beschikbaar

 

Kosten: € 219,00 (incl 21% BTW) -> inclusief koffie/thee/frisdrank en lunch.

 

Na aanmelding ontvang je een factuur voor de eerste aanbetaling van € 100,00. Betaling van de aanbetaling maakt de resevering definitief. Twee weken voor aanvang van de workshop ontvang je een factuur voor het restantbedrag. Na het voldoen van deze factuur ontvang je een mail met uitgebreide informatie over de workshop. Mocht de aanmelding plaatsvinden tot 4 weken voor de workshopdatum, dan dient het totaalbedrag ineens betaald te worden.

 

Wist je dat:

Heb je een KvK nummer of ga je je binnenkort laten inschrijven, dan is de BTW aftrekbaar en kun je de kosten opgeven als opleidingskosten.

 

Er wordt bewust gewerkt met een kleine groep van maximaal 6 deelnemers. Zo is er voldoende gelegenheid voor individuele vragen.

 

Na de workshop voeg ik je toe aan een speciale facebookgroep waar je ervaringen en foto’s kunt delen. Ook kun je daar vragen stellen. En dat is nog niet alles: tenminste 1 keer per jaar organiseer ik geheel belangeloos een "terugkomdag". Daar kan alle opgedane kennis nogmaals opgefrist worden en kun je netwerken met je collega-fotografen.

Wil je meer voorbeelden van mijn werk zien? Bekijk dan mijn facebookpagina.

 

Op deze workshop zijn de Algemene Voorwaarden Workshops van toepassing.

 

Cre@nita is te vinden op FACEBOOK & INSTAGRAM

 

 

Cre@nita fotografie - Mounewei 14 - 9111 HB BURDAARD - info@cre-anita.nl

KVK Leeuwarden: 62827774 - BTW nummer: 109955626B01

 

Copyright © Cre@nita fotografie