BASISFOTOGRAFIE

IN JIP & JANNEKE TAAL

Fotografieworkshop voor beginners

Cre@nita-fotograaf-Friesland-fineart-workshops-fotografie-basisfotogra
Cre@nita-fotograaf-Friesland-fineart-workshops-fotografie-basisfotogra
Hester-Mette--5
Hester-Mette-1972
1-Marit-1281
365-dailyproject-Cre@nita-fotograaf_Friesland-fotografieworkshops--10
Cre@nita-fotograaf_Friesland-fotografieworkshops-Toverenmetlicht--3
365-dailyphotoproject-Cre@nita-fotograaf_Friesland-fotografieworkshops

Slideshow aanklikken voor grotere foto's

Je hebt een spiegelreflexcamera (of systeem-/compactcamera) aangeschaft. Omdat je dacht, dat je dan automatisch mooie foto's zou maken. Maar die begrippen: diafragma, sluitertijd, iso.....pfff, das nog best lastig. En al die knopjes en instellingen. Je draait wel eens wat en je prutst met de instellingen, maar dat de foto's daar nou veel beter door worden? Dus staat de camera eigenlijk vanaf het eerste moment op dat groene blokje, de automatische stand. Of erger nog: hij staat te verstoffen in de kast......


En dat is zo jammer. De camera heeft genoeg gekost en je had er grootse plannen mee. En hoewel je ook met de mobiele telefoon mooie foto's kunt maken, haalt deze het uiteindelijk toch niet bij een échte fotocamera.

Maarrrr....dan moet je wel weten hoe je het beste uit je camera kunt halen. Hoe dan? Dat leer ik je tijdens deze workshop Basisfotografie. Geen technisch geneuzel, maar gewoon in Jip & Janneke taal. Dus voor iedereen te begrijpen. 

  • Je leert alles over de belichtingsdriehoek: diafragma, sluitertijd en ISO. Wat betekenen deze begrippen, hoe stel je ze in op de camera en welke invloed heeft dit op de foto?
  • Hoe maak je foto's met een wazige achtergrond of juist niet?
  • Welke invloed heeft compositie op de foto?
  • Hoe maak je altijd scherpe foto's?
  • Hoe heb je invloed op de kleuren?
  • Al die knopjes en instellingen op de camera.....een bos waarin je de bomen niet meer ziet staan. Ik leer je welke knopjes en instellingen voor nu belangrijk zijn om mee te beginnen.
  • En al die lenzen - wat is het belang van een lens en wat doet het met de foto?
  • En nog veel meer....


Lees verder

Hessel-piloot-Cre@nita-vrijwerk-fotograaf-friesland-fotografieworkshop
Cre@nita-fotograaf Friesland-fotografieworkshops-portretfotografie-LR
Cre@nita-fotograaf Friesland-fotografieworkshops-portretfotografie-LR
Cre@nita-fotograaf Friesland-fotografieworkshops-portretfotografie-LR
Rixt-toveren met licht-Cre@nita-fotografieworkshops-noord nederland-fo
Mette-Sanne-Cre@nita-
Mette-Sanne-Cre@nita-4909

Slideshow aanklikken voor grotere foto's

We beginnen met de basisbegrippen. Als je begrijpt wat die inhouden en wat ze voor invloed hebben op jouw foto, zullen de eerste kwartjes al vallen. Vervolgens kijken we hoe we de camera in verschillende situaties in moeten stellen. We hebben het over o.a. licht, beweging en scherptediepte.


Begrippen als gulden snede, standpunt en perspectief komen voorbij om de compositie van de foto te bepalen.


En als laatste het leukste: we gaan fotograferen. We gaan zowel buiten als binnen aan de slag. Ik laat je zien hoe je op een creatieve manier mooiere foto's kunt maken en inspireer je om anders naar de wereld te kijken. De laatste kwartjes zullen nu vallen en je zult enthousiast beginnen aan een nieuw fotografie-avontuur. Op weg naar het perfecte plaatje!

 

Dus hup, de camera van de automatische stand af en meld je aan! Velen zijn je al voorgegaan, waarvan enkelen zijn doorgestroomd naar Toveren met Licht en de Masterclass Fine Art en sommigen zijn inmiddels zelfs professioneel fotograaf. De workshop wordt door deelnemers omschreven als "inspirerend, duidelijk, verhelderend en érg leerzaam!"


Coronoproof

Helaas worden de workshops (tijdelijk) niet meer in groepsverband gegeven. Met meerdere cursisten is uiteraard gezellig en van elkaar kun je leren, maar 1-op-1 kent ook mega veel voordelen. De workshop is geheel op jou gericht en wordt op jouw tempo en niveau aangepast. Vragen kunnen direct worden beantwoord. Tijdens het fotograferen is alle ruimte voor jou. De workshop kan daarom ook in minder tijd worden gegeven. Zo dwalen we niet af, blijf je vol energie bij de les en ben je op tijd weer thuis.


Mocht je de workshop met een vriend(in) of broer/zus willen volgen, dan kan dat samen op dezelfde dag/tijdstip. Je ontvangt in dat geval een korting van € 15,00 per persoon.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE


Wanneer: in overleg op een doordeweekse dag (ma-vr)

Tijdstip: 9.30 - 13.30 uur (afwijkend tijdstip is mogelijk, maar agenda is daarvoor wel beperkter)

Waar: Studio Cre@nita te Burdaard (Friesland)

Tarief: € 189,00

Dit bedrag is exclusief 21% BTW - inclusief koffie/thee met lekkers en uitgebreide handout


Na deze dag mag je deelnemen aan de besloten facebookgroep, waarin je terecht kunt met al je vragen en het plaatsen van jouw foto's.

Ben je na het volgen van deze workshop besmet met het fotografievirus en wil je meer? Dan kun je je aanmelden voor de vervolgcursus Toveren met Licht. Hier gaan we nóg een stap verder: het licht leren kennen en de camera volledig manueel bedienen.

Op deze Masterclass zijn de Algemene Voorwaarden Workshops van toepassing. Door je aan te melden, ga je daarmee accoord.

De Masterclass en workshops zijn niet toegankelijk voor fotografen, die zelf workshops/masterclasses verzorgen.

Na het volgen van een workshop/Masterclass bij Cre@nita is het niet toegestaan binnen 2 jaar zelf insgelijke workshops/masterclasses te geven.